Juli 2017

Det har været et stille og roligt forår på ponysiden, det er blevet til et par enkelte udstillinger, resultaterne kan ses under udstillinger. Da Memory jo blev solgt i vinter, ventede vi kun ét føl i år, men desværre mistede Rebecca et smukt golden dun hoppeføl ved folingen, hvilket jo så betyder, at det bliver et år uden føl, hvilket er første gang siden 2010. Jeg savner uden tvivl at have føl i år, men vi udnytter fuldt ud, at begge hopper går uden føl ved siden, da det gør det meget nemmere for børnene at ride og trække med dem.

Inden Rebecca mistede sit føl, havde jeg lavet aftale om at låne hende ud til føl til næste år, da jeg kun ønsker to føl til næste år, og havde besluttet at i fole Bellis og Miranda. Det skal hun stadig, selvom jeg ikke fik føl efter hende i år, hun bliver dog gående her til efter Oktobershowet, da planen er, at Kamilla skal ride Leading Rein på hende der. Engholms Miranda har været på besøg hos Diamond Hagenstrup, en hingst jeg har fået flere føl efter tidligere, før han rejste til Holland, som jeg har været rigtig godt tilfreds med, så jeg glæder mig meget til at se, hvad hun kommer med til næste år. Bellis har været på besøg hos Engholms Marlin, en hingst som jeg altid har været vild med, så var ikke et sekund i tvivl om, at han skulle bruges til Bellis, da jeg så, at han var flyttet tættere på. Bellis har dog haft en lidt underlig brunstcyklus og adfærd, mens hun har været der, så det er tvivlsomt, om der er føl i hende, men vi krydser fingre og håber, at der kommer to føl til næste år, som kan få glæde af hinanden.

Da Rebecca går uden føl i år, og Kamilla rigtig er blevet bidt af at ride, har jeg besluttet mig for at prøve at genfremstille hende til kåring i år. Desuden har Bellis udviklet sig rigtig godt over vinteren, så jeg prøver også med hende igen i år og håber, at hun ikke er vokset siden sidst. Det betyder, at jeg rigtig har haft gang i træningen af de to hopper, de dage børnene ikke har været ude at ride. For Rebecca har det betydet hård træning og slankekur, da hun af forskellige årsager kom for sent på skrumpefold. Hun er nemlig en hoppe, der udnytter græsset RIGTIG godt, og hurtig bliver for tyk at se på. På trods af den flittige træning, kommer hun vist ikke af med de sidste overflødige kilo, men jeg synes at hun er ved at være rigtig pæn at se på, og energien er der, så nu håber jeg bare, at dommerne synes om hende.

Dyrskuer er det ikke rigtig blevet til så meget af i år, da vi har sat nye robotter i stalden, hvilket har taget meget af vores tid, men planen er, at vi skal lidt af sted her i sensommeren. Rebecca er meldt til Ribe Dyrskue som den eneste, da vi troede, at vi skulle have køer med, men de må blive hjemme pga. de nye sundhedsregler og en uheldig udtaget prøve. Derfor har jeg besluttet at tage til Aulum Dyrskue, for første gang i nogle år, et dyrskue jeg altid har udstillet ved tidligere, men holdt pause fra de sidste par år, pga. sammenfald med høsten.

Jeg har endnu ikke besluttet, hvad vi tager med til at skue i efteråret, ud over Oktobershowet som dog kun bliver i rideklassen, men minimum et skue mere bliver det i alt fald, da vallakkerne også skal med i byen en tur.

Posted in 2017 | Leave a comment

Februar 2017

Så kom den nye hjemmeside endelig op at køre, med stor hjælp fra Helena Jørgensen, som har sørget for at lave den for mig. Siden er blevet flyttet til et andet webhotel, hvilket betyder, at vi har fået ny e-mail-adresse, og den gamle, info@stutteri-bjorholm.dk, ikke længere virker. Det betyder også, at det er blevet nemmere at opdatere hjemmesiden, hvilket gerne skulle betyde, at der ikke længere kommer lange pauser i opdateringerne.

På skuefronten er der ikke sket så meget i 2016, da vi har holdt lidt pause, da 3 små børn har krævet meget af min tid. Til gengæld er der sket store ændringer i hesteflokken. Vi har nu kun shetlandsponyer, da Jupiter døde af tarmslyng i sensommeren 2016, og Jimbalaya blev solgt til et rigtig godt hjem i november.

I december 2015 blev Aladdin vallak, hvilket var en rigtig god beslutning. Vi har efterfølgende nydt mange gode stunder med ham som kørepony og børnepony, inden han blev solgt som all around pony i efteråret 2016 til en sød familie ved Ringkøbing, som også har planer om at udstille med ham, så vi håber stadig at se ham på skuepladserne i fremtiden. Memory og hendes føl er begge blevet solgt til hver sit hjem sidst på året 2016, hvilket betyder, at vi nu har en fin lille flok bestående af 3 hopper og to unge nykastrerede vallakker. Så for første gang i meget længe har vi ingen hingste, der skal tages hensyn til. Det bliver så spændende at se, hvor længe det bliver sådan, da Rebecca venter føl til april, og hun plejer at være leveringsdygtig i hingsteføl.

Jeg håber at der bliver tid til at komme til lidt flere skuer i år, det bliver dog mest på børnenes præmisser, og vi kommer kun til at udstille på dyrskuer uden for vores eget område, da vi ikke kan have køer og heste med til samme skue. Dog er det planen at tage ponyer med til Ribe, da det er et en-dags skue og ikke så langt væk, dog igen på børnenes præmisser.

Tag et kig rundt på siden, der er nu kommet gallerier på ponyernes egne sider, dog er der stadig link til deres facebook album, da der kommer til at ligge flere billeder der. Desuden er der kommet en gæstebog, som I er mere end velkomne til at lægge en hilsen i.

Posted in 2017 | Leave a comment